فشارسنج دیجیتال، سازه ای می باشد که با بهره مندی از به روز ترین و جدید ترین علوم ساخته شده است. همانطور که می دانید، در زمان های گذشته، برای اینکه فشار خون را اندازه گیری کنند، از دستگاه های جیوه ای استفاده می کردند. طبیعتا کار با این دستگاه ها کمی سخت بود و نیاز به مهارت داشت. اما خوشبختانه امروزه، فشارسنج دیجیتال، توانسته تحول عظیمی را در صنعت پزشکی ایجاد کند. چرا که با وجود آن، هر فردی می تواند به راحتی در خانه خود بنشیند و در هر زمان که نیاز بود، از دستگاه فشارسنج دیجیتال استفاده کرده و اقدام به اندازه گیری فشار خون خود کند. دیگر نیازی به پرداخت هزینه هایی برای اندازه گیری فشار خون از جانب پزشک نیست و می توان در نهایت رفاه و راحتی، فشار خون را اندازه گیری نمود.
کار با دستگاه اندازه گیری فشار خون و فشارسنج دیجیتال، بسیار ساده و راحت است. در واقع امروزه دستگاه فشارسنج دیجیتال به گونه ای ساخته می شوند که هر فردی بتواند به راحتی از آن استفاده کند. در نتیجه اگر افراد کهنسال نیاز به اندازه گیری مکرر فشار خون خود دارند و یا مبتلا به بیماری فشار خون هستند، باید اشاره کنیم که فشارسنج دیجیتال، بهترین گزینه برای این افراد می باشد. چرا که به راحتی می توانند با آن کار کنند. اما باید اشاره کنیم که کار کردن با دستگاه فشار سنج اصولی دارن که حتما نیاز به رعایت کردن دارند. چرا که بدون رعایت این اصول، ممکن است نتیجه نشان داده شده بر روی دستگاه فشارسنج دیجیتال عدد اشتباهی را نشان دهد.
علاوه بر این باید اشاره کنیم که پس از انجام این اصول، با کمی آگاهی از دستگاه فشارسنج دیجیتال به راحتی می توان میزان فشار خون را دریافت کرد و با خواندن اعداد روی صفحه، دقیقا میزان فشار خون را دانست. در ادامه این مطلب، همه چیز را درباره اصول کار کردن با فشارسنج دیجیتال و همچنین نحوه خواندن اعداد روی فشارسنج دیجیتال بیان کرده ایم. در واقع طریقه کار با دستگاه فشار سنج دیجیتال در این مطلب، به طور کامل بیان شده است. در نتیجه اگر کار با دستگاه فشارسنج دیجیتال را نمی دانید و از اعداد روی دستگاه سر در نمی آورید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.
فشارسنج دیجیتال، دارای دو نوع می باشد: مچی و بازویی. کار با هر دو این فشارسنج های دیجیتال مشابه می باشد. در ادامه قدم به قدم کار با دستگاه فشار خون دیجیتال را ذکر کرده ایم.
– چسب کاف دستگاه را باز کرده و کاف را در دست خود ببندید.
– شلنگ کاف باید درست روی رگ قرار بگیرد. پس در هنگام بستن کاف، جای شلنگ کاف را فیکس کنید.
– پس از اطمینان از درست بودن جای کاف دست خود را بر روی تکیه گاهی قرار دهید و ثابت نگه دارید.
– دکمه استارت یا روشن شدن دستگاه فشارسنج دیجیتال را فشار دهید.
– پس از فشار دادن دکمه استارت، ابتدا باید برای چند ثانیه، تمامی اعداد روی نمایشگر فشارسنج دیجیتال، باید عدد صفر را نشان دهند، و پس از اعلام این آمادگی، دستگاه شروع به اندازه گیری فشار خون می کند.
– پس از شروع به کار کردن دستگاه فشار سنج دیحیتال، کاملا بی حرکت بمانید تا زمانی که اندازه گیری دستگاه تمام شود.
– پس از اتمام اندازه گیری فشار خون توسط دستگاه، صدای بوق ممتدی خواهید شنید و در نهایت می توانید میزان فشار خون خود را مشاهده کنید.
به خاطر داشته باشید که تمامی این نکات را مو به مو انجام دهید. چرا که کوچک ترین اشتباه در انجام آن ها، سبب می شود تا نتیجه نهایی، اعداد اشتباه باشند و یا حتی خود دستگاه فشارسنج دیجیتال ارور دهد. همچنین باید اشاره کنیم که درست پس از فشار دادن دکمه استارت، به هیچ عنوان صحبت نکنید. چرا که صحبت کردن شما ممکن است سبب خطا در اندازه گیری فشارخون شود. با خرید بهترین فشارسنج دیجیتالی، می توانید دستگاهی با کم ترین میزان خطا را داشته باشید و دیگر، نگران بروز ارور های متعدد در دستگاه های فشارسنج دیجیتال خود نباشید.
به طور کلی، پس از اتمام اندازه گیری فشار خون توسط دستگاه فشارسنج دیجیتال، عموما 3 عدد بر روی صفحه نمایش آن ظاهر می شود. یکی فشار سیستول، یکی فشار دیاستول، و دیگری نیز ضربان قلب شما. اما هر کدام از این اعداد چیستند؟
به طور کلی، اگر اعداد نشان داده شده بر روی دستگاه فشارسنج دیجیتال، بین 120 و 80 باشند، فشار شما کاملا نرمال است. اما دقیقا کدام اعداد؟
– عددی که در خط اول نمایشگر فشار سنج دیجیتال شما نشان داده می شود، بیانگر فشار سیستول شما می باشد. اگر این عدد بین 120 تا 129 باشد، نشان دهنده نرمال بودن فشار خون شما است.
– اعدادی که در خط بعدی فاشرسنج دیجیتال نشان داده می شوند، نمایانگر فشار دیاستول شما هستند که باید عددی کمتر از 80 باشد.
– و در نهایت، آخرین خط از اعدادی که بر روی نمایشگر دستگاه اندازه گیر فشارخون دیجیتال شما قرار دارد، میزان ضربان قلب شما را نشان می دهد.